Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 4:46 pm Temat postu: |
|
|
ma hopup. tzn stare wersje nie mialy ale te dzisiejsze juz mają. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 180 Skąd: granica UE.. taki kraj Polska może kto słyszał :D
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 6:41 pm Temat postu: |
|
|
celować z broni umiem używać szczerbinki i muszki też
a może jeśli nie sprawi mu to problemów mógłby ceny podać  _________________ już się w to nie bawie, jedynie doradzić coś moge....
Ostatnio zmieniony przez p8p8 dnia Wto Mar 14, 2006 7:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KNO3

|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 10:16 am Temat postu: |
|
|
Cceny sa w przedziale 80-100zl, a to ze umiesz celowac za pomoca muszki i szczerbinki to nie wszystko w czasie gry jest calokowicie inaczej, musisz szybko reagowac. Potrzebyjesz czasy zeby wyrobic sobie pewne odruchy.
Mówie oczywiście o pistoletach
Ostatnio zmieniony przez KNO3 dnia Sro Mar 15, 2006 1:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 1:12 pm Temat postu: |
|
|
cena dobrego springa to 100-150 zeta. sa i droższe ale za wiecej niz powiedzmy 200 zeta lepiej kupic gaziaka. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KNO3

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 11:48 am Temat postu: |
|
|
Widze że niektórzy lubią wyrzyca pieniadze w błoto. Jak już wcześniej pisalem strzeżcie się firmy Double Eagle. Jeśli chcecie naprawdze zacząć grać (uprawiać) ASG potrzebujecie broni firmy która cię na tym zna. Double Eagle specjalizyje się w plastikowych modelach broni (nie replikach) które zazwyczaj są sprzedawane na bazarach czy odpustach.
W przawdziwym ASG broń jest dokładną repliką (nie podróbą) oryginalnego modelu. AEG-i (broń elektryczna) mają magazynki o pojemności ok. 200 kulek i więcej, broń taka kośztuje od 400 zł (najtaniej) do np. 3000zł (metalowy MP40 elektryk), ale przynajmniej można jej używać przez pare lat i ma nieporównanie większe osiągi niż pistoleciki bazarowe.
Jest też broń na gaz ale dużo o tym pisania.
HJeśli chcecie się więcej dowiedzieć o prawdziwym ASG zajrzycie na następujące strony:
www.wmasg.pl - Główna strona maniaków ASG z całej polski
www.hjpforum.z.pl - forum jednej z ekip asg, profesjonalnie wykonane, i znają się na tym |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Do wszystkich krakowskich ziomów!!! W soboty zawsze o 10:00 jest strzelanka!!! Przybywalcie. I pytajcie o Dextera... _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 9:54 pm Temat postu: |
|
|
pare zdjątek naszej ekipy i pare filmów
http://www.salaciarz.neostrada.pl/
zapraszamy serdecznie. aha mnie na filmach z 18 marca ni ma ale potem zapodam zdjecia sprzedtygodnia to i ja tam bede _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności 
Ostatnio zmieniony przez Jacek R. dnia Nie Maj 14, 2006 10:34 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
marco

|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Czy to AK jest Cymy? Jak osiągi, tuning i żywotnosc?
Chce sobie sprawic jakiegos taniego dobrego elektryka, to sobie pochodze czasem dla przyjemnosci. Colta 1911 juz sie pozbyłem ale sądze ze z powrotem bede go mial. _________________ Nie ma wiedzy ktora nie bylaby potega, ale mala wiedza jest niebezpieczna... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | taniego dobrego elektryka | cos takiego nie istnieje. e;lektryk ponizej 400 zeta to szajs. To ak ale nie wiem czy cymy czy CA, zapytam kumpla. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam m15a2 wersja rifle (elektryk) - 1200zł - bateria - 1800 miliamperogodzin, napięcie 8.4 volta, z Classic Army, fajna broń długość coś ponad metr xD, magaynek(hi-cap) 300
umundurowane holenderskie i oporządzenie - 3 duże ładownice, 2 małe, 2 manierki
niedługo będe tunninigował - gumka hopupa silikonowa, prowadnice sprężyny wymienie i inne takie syfki ;d
tu zdjęcie: http://www.machinegun.pl/sklep/images/ca_m15a2_rifle.jpg  
PS kocham ją  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 6:33 am Temat postu: |
|
|
wpakuj pożądny tłok i cylinder, odrobine zwieksz napiecie (do 9V) wszystkie elementy mech. spustowego na powierzchniah które tra o siebie wypoleruj na gładziutko i dbze nasmaruj. zrob tłumik dźwięku (ale nie taki co tylko wyglada tylko normalne wytłumienie) zmien springa na 130-150% i wpakuj długa preclufe. co jeszcze... chyba tyle  _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 12:51 pm Temat postu: |
|
|
<jupi> jupikajej mam m4 wella kupilem w stanie rozsypki za 60 zeta i wlasnie go uruchomiłem. Pacjent zyje i powraca do zdrowia. wkrece mu jeszcze w dupsko pare wkretów i jedziemy wali jak smok. Mozecie mi pogratulować 2 dni sie meczylem a złożenie gearboxa w całośc z powrotem zejęło mi ponad godzine. Jak ktos powiedził" tzrba do tego 3 rąk i po 15 palców w kazdej." Zgadzam sie z tym. Nidy nie rozkladajcie gearboxa sami :/ _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DraGon

|
Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Sorki ze robie odkop tematu ale tez chciałem sie pochwalić Mój sprzęt to :
1.Mk1 Ruger KJW
2.FA M.A.S M46 DE
3.Mundur WP (wojska polskiego wz.93 )
4.I takie bajerki
A zbieram na Blacke Eagle M6 - nowa snajperka Cyber Guna za 300 zeta o mocy 360 fps  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 1:03 pm Temat postu: |
|
|
no ja bym wolal cos ze stajni CA ale pomazyc tylko mogę. Na razie sprzedaję m4 wella (kupilem za 100zł w stanie rozsypki i naprawilem) i kupuje berette 93R stti od znajomego. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KNO3

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 3:24 pm Temat postu: |
|
|
To normalne, podobno był przypadek że do ludzi grających w ASG przyjechał specjalny oddział policyjny (coś w stylu antyterrorki), ale nic nie mogli zrobi bo granie w ASG nie jest zabronione w Polsce. Oczywiście idąc przez miasto najlepiej chować broń bo np. mnie z kolegą policja spisala bo twierdzili że celujemy do ptaków a tak poza tym to jescze się pobawili naszymi replikami. _________________ Tak naprawdę to wszystko mi się przyśniło - żeby już nie pisać tego przy każdym poście |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 7:28 pm Temat postu: |
|
|
dorabianie preclufy do beretta 93R STTI
Więc na wstepie:
Potrzebna nażędzia: imadełko obrotowe, pilniki trójkatne i półokragłe, brzeszczot, rurka z obi fi wew. 6mm, w razie konieczności papier sierny 800 pręcik 3mm i nitka.
Tu mamy orginalną lufe i preclufe dorobiona przeze mnie.
Zaczynamy od uciecia kawałka rurki troche dłuższego od oryginalnej lufy, wiadomo, kacdy cm to celność i moc. Małym pilniczkiem gładzimy krawedzie ciecia. Teraz wkrecamy rureczke w imadło poziomo tak zby wystawało jakies 5mm. i pilniczkiem robimy to naciecie pod HU. Nastepnie wygładzamy dokladnie kawędzie. Teraz rureczke wkrecamy w ten sposob aby ponad szczeki wystawało 0,5mm rurki i na płasko szlifujemy pilniczkiem a nastepnie papierem sciernym. Teraz sprawdzamy czy pasuje do naszej komory HU.
Wybór rurki.
Jedziemy do OBI z kilkoma kulkami w kieszeni i suwmiarką. Szukamy takiej rurki 8mm (wewnatrz ma 6mm) przez którą kulki nie przechodzą. Kupujemy ją. Nastepnie trzeba ja tak wyszlifowac aby kulki przezen przechodziły. W tym celu potrzebujemy: pret 3mm stal dł okolo 30cm i papier scierny 800 albo 1000. Z papieru sciernego wycinamy pasek szerokosci 2cm i dł 10cm i owijamy nim precik i okrecamy lekko nitką. Wpychamy to do lufy i polerujemy az kulki będą przechodziły. mi zajęło to okolo 30 imnut.
W celu dodatkowego zwiekszenia supienia nalezy tez zminimalizować luzy miedzy lufa wew. a zew. W tym celu wiedząc ze lufa wew. rusza sie wewnatrz zew. kilka mm w te i wewte pewien jej fragment oklejamy tasma i luz w lufie wew. został zminimalisowany. W ten sam sposob minimalizujemy luzy między zamkiem a lufa zew.
gotowa lufka i komora HU
 _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karol R
|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Zaczynamy od uciecia kawałka rurki troche dłuższego od oryginalnej lufy, wiadomo, kacdy cm to celność i moc. |
na jakiej zasadzie pocisk jest wyrzucany z lufy ? ASG to zdaje się nic więcej jak mocnawa sprężynka udezająca w kulkę, żadnych tłoków i spręzonych gazów ?
Możliwe że się mylę, ale jeżeli jest tak jak mi się wydaje to dłuższa lufa= "większe tarcie" =mniejsza Ek pocisku. O celnosci trudno cokolwiek powiedzieć, ale wg. mnie bez zmian. Za mała energia aby lufa dłuższa niż kilka cm mogła nadać stabilizację pociskowi. Zresztą to kulki ! jak to ustabilizować ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 9:07 pm Temat postu: |
|
|
OMG sprezynowe dzialają jak wiatrówka sprezynowa. Natomiast gazowe (jak ta beretka) dzialają jak... PCP. wiec preclufa (lufa w kaliberku 6,01-6,0mm) poprawia zaięg i skupienie
Cytat: | Zresztą to kulki ! jak to ustabilizować Smile ? |
Po to jest HU (hop up). _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karol R
|
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Jacek R. napisał: | OMG sprezynowe dzialają jak wiatrówka sprezynowa. Natomiast gazowe (jak ta beretka) dzialają jak... PCP. wiec preclufa (lufa w kaliberku 6,01-6,0mm) poprawia zaięg i skupienie
Cytat: | Zresztą to kulki ! jak to ustabilizować Smile ? |
Po to jest HU (hop up). |
skoro pluje powietrzem, myślę że równe jak nie większe znaczenie miałoby poszerzenie zaworów, dokładne uszczelnienie całości.
Dla przykładu LOV21 po małej sesji z dremelkiem i poświęceniu kilku zapalniczek oraz tubki silikonu potrafi strzelać jakieś 40m/s szybciej !
Na jakiej zasadzie hop-up stabilizuje kulkę w locie (nawet w wiatrówkach nie mają zbytnio pomysłu jak by to zrobić) ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NBT

Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 106 Skąd: Południe Polski , Exeter
|
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 1:09 pm Temat postu: |
|
|
HU to system wprowadzający kulkę w rotację.Z fizycznego punktu widzenia taka "podkręcona" kulka leci stabilniej, ale nie wiem czy takie rozwiązanie w ASG jest w ogóle skuteczne, czy tylko dla "picu" _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|