Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maxlam Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 2:50 pm Temat postu: |
|
|
mateusz501 napisał: | p8p8 napisał: | ja tam robie karmelkę na wodzie potem ją wywalam na blaszkę suszę miele |
w zwiazku z tym mam pytanko: czym mielesz tę karmelke?? bo w młynku do kawy podobno nie mozna bo zrobi bum... |
Na mojej stronie masz opis jak zrobić karmel i prosty, ale sprawdzony sr o sporej sile nie ucz się głupot... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał_R

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 2:52 pm Temat postu: Re: Silnik |
|
|
Hp napisał: | Ja to robie bez problemu zawsze udane silniki rakietowe w granicach do 1kg (paliwo). Zwykle robie większe kijanki na paliwo okolo 300gr. (Są one łatw do zrobienia i dają nie kiepskie osiągi) Latają pieknie i bez problemu. Nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie dal mi gwiazdki - mysle ze zasluguje na 3 przynajmniej. Mam większe doświadczenie jak co niektorzy "nieuczciwi" z gwiazdkami.
Pozdro. HP |
Ja cie .... kijanka 300g paliwa respect dla ciebie koleś a i pokaż te kilogramowe silniki. Dajcie mu z miejsca PROFI
mateusz501 napisał: | bo w młynku do kawy podobno nie mozna bo zrobi bum... mateusz501 | niezrobi bym niejest aż tak bardzo czuła  _________________ http://s3.bitefight.pl/c.php?uid=79647 - kliknij! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
krissmann
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 3:36 pm Temat postu: |
|
|
mielcie w ręcznych młynkach, takich jak np do pieprzu, przynajmniej ja tak robie, jak miele i nigdy się nie zapaliła. _________________
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 180 Skąd: granica UE.. taki kraj Polska może kto słyszał :D
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 4:04 pm Temat postu: |
|
|
ja o żadnym młynku nie wspominałem mój sposób jest taki prosty a zarazem skuteczny ceownik wykonany z aluminium do niego sypiemy karmelkę i na to deskę i przyciskamy i ruszamy tą deską całkiem drobno mieli potem to co wyszło przez sitko a resztę zpowrotem do mielarki
narysuje to w paincie i dam zdjęcie jak to wygląda bo może z opisu ciężko sobie to wyobrazić
p.s. jeśli tak już rozmawiamy o tych * to może tak jedną dla mnie.....  _________________ już się w to nie bawie, jedynie doradzić coś moge.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 4:35 pm Temat postu: |
|
|
w mlynku bylo by latwiej..... tak sie przynajmniej mnie wydaje...
bo ciezko mi bedzie skombinowac ceownik:| w domu raczej nie mam:|
no ale nic.... mimo wszystko dziekuje za mnustwo odpowiedzi:)
pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adrian
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem straszne gowna... ale rob co chcesz...
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał_R

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 4:49 pm Temat postu: Re: Silnik |
|
|
Hp napisał: |
Ciekawy jestem waszej opini |
ja się podpisuję pod tym co napisał Adrian  _________________ http://s3.bitefight.pl/c.php?uid=79647 - kliknij! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 4:57 pm Temat postu: Gowno |
|
|
Adrian napisał: | Moim zdaniem straszne gowna... ale rob co chcesz...
Pozdrawiam |
Gowno no nie wiem czy chodzi o prace czy o wielkosc....to jestem ciekawy jakie zeczy ty robisz cfaniaku
Pozdrawiam Hp |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał_R

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 4:59 pm Temat postu: Re: Gowno |
|
|
Hp napisał: | Gowno no nie wiem czy chodzi o prace czy o wielkosc.... |
jak dla mnie to jedno i drugie... _________________ http://s3.bitefight.pl/c.php?uid=79647 - kliknij! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zonk1

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 5:04 pm Temat postu: Re: Silnik |
|
|
Hp napisał: | Oto zdjecia w tym mniejsze troszke kijanki od tych na 300 gr. |
Co to znaczy? Ze na jego zrobienie przeznaczyles 3 zlote? _________________ Kto pyta, ten pyta! HA! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 5:06 pm Temat postu: silnik |
|
|
dobra ale ty masz 3 gwiazdki a ja 0 i jestes troche hamski jestes ze piszesz ze to co robie to gówno , bo innym nawet nie latają te Gówna , a są szanowani - widac ze ludzie z tego dzialu forum (niektórzy) są hamscy i tyle
pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Dołączył: 16 Paź 2005 Posty: 180 Skąd: granica UE.. taki kraj Polska może kto słyszał :D
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 5:36 pm Temat postu: |
|
|
ja bym tę rurę na moździeż zużył
p.s. nie przejmuj się opiniami typu: gówno, do >tyłek<, itp sam ich kilka dostałem. Przeca w końcu nie jesteśmy w kościele  _________________ już się w to nie bawie, jedynie doradzić coś moge.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 6:57 pm Temat postu: Re: Silnik |
|
|
Te kijaneczki całkiem fajne według Siemianowicza ale ten silnik jak powiadasz 6kg to lipa jak nie wiem latająca świeca dymna i tyle wątpię czy uda ci się wycisnąć nią ciąg większy niż sama waży ale co tam to w końcu twoje silniczki i nie zamierzam cię aż tak bardzo krytykować powiem tylko tyle że ja wyciskam ponad 5kg z 50g karmelka a to jeszcze nic koledzy na forum mają jeszcze lepsze wyniki.
Pozdrawiam maxlam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 7:48 pm Temat postu: Silnik |
|
|
Wkoncu troche wyrozumialości Maxlam jak to robisz ze az tyle ciągu wyciskasz? Jakm napisze jakie gabaryty ma kijanka to czy powiesz jak osiągnąc lepsze wyniki? Musze sobie wyrobic reputacje , a poztym nie wiem gdzie kupic CX5 bo faktycznie gips jako dysza i zatyczka to gówno. Prosiłbym także o program do liczenia ciągu itp. bo te które ja używałem są jakies dziwne - ze względu na moje zabezpieczenia nie dzialaly mi. Za podpowiedź bardzo dziekuje.
Pozdrawiam Hp |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Polecam moją stronę jest tam niewiele ale treściwe i można pobrać SRM_pl
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 8:25 pm Temat postu: Obliczenia |
|
|
No glupio spytac ale mozesz podac adres? Bo wlasnie ten program mi nie dzialal ale sprubowac moge....
Pozdrawiam Hp |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Jest pod każdym moim postem wystarczy kliknąć  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 8:45 pm Temat postu: Program |
|
|
Ah dziekowac! Nie wiem co dzisiaj mam ze nawet nie wiem co robic i jak i gdzie , ale dzieki za przypomnienie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adrian
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz ja Cie nie krytykuje... Ale! Nie wiem poco Ci te gwiazdki (chcesz miec dostep) .... Widzisz ... sam miałem 3... Ale zrezygnowałem...(bo po co mi one ? ) .... A tak pozatym to wiesz maxlam ma 100% racji ..... Nie ma co się kłucić . Nie ma co ... To ze cos jest duże nie znaczy że jest silne...
Pozdrawiam Adrian |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|